Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.

Caroline Gennez bezoekt ITBS

Minister voor ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) heeft een steunpakket van 585.000 euro goedgekeurd voor het Internationaal Tehuis voor Buitenlandse Studenten (ITBS) in Antwerpen. Ze kreeg een rondleiding in een van de vier panden en ging in gesprek met enkele studenten.

Het ITBS vangt studenten uit lage-inkomenslanden in ons land op. Momenteel biedt ze in Antwerpen onderdak aan 75 studenten in vier verschillende panden, waarvan er 19 in de Molenstraat 56 wonen. “Na hun studies is het de bedoeling dat de studenten terugkeren naar hun land om daar te schitteren met de kennis die ze hier hebben opgedaan”, zegt directeur van ITBS Antwerpen Cathy Cottry.

Minister Caroline Gennez heeft een steunpakket goedgekeurd voor het ITBSD en negen gelijkaardige organisaties. Het tehuis in Antwerpen krijgt 585.000 euro voor de academiejaren 2023-2025. “Het steunpakket voor dit soort organisaties is een belangrijk onderdeel van onze ontwikkelingssamenwerking. In België gaat het om een 1000-tal studenten die een verschil in hun land kunnen maken met de kennis die ze hier hebben verworven. Daarnaast proberen we via het VLIR UOS programma om kennisuitwisseling tussen internationale universiteiten en hogescholen te bevorderen”, aldus Gennez.

BE 0410.182.415
© Udesite

account nr. IBAN: BE 77 4062 3801 2142, BIC: KREDBEBB in the name of Internationaal Tehuis voor Buitenlandse Studenten vzw